Welkom op Samen Op de Planken. Selecteer een stuk tekst om deze te laten voorlezen   Click to listen highlighted text! Welkom op Samen Op de Planken. Selecteer een stuk tekst om deze te laten voorlezen Powered By GSpeech

Samen Op de Planken

Toneelgroep BruggeEind jaren 90, begin 2000 werd in het KI Spermalie gestart met een toneelgroep. Het was één van de aangeboden activiteiten op het internaat. Wekelijks werd er gerepeteerd om op het einde van het schooljaar een voorstelling te kunnen geven aan familie en vrienden.

Langzaamaan is de toneelgroep beginnen groeien. Oud-leerlingen, personeel, kinderen van personeel en ook andere jongeren buiten Spermalie vonden steeds vlotter de weg naar deze unieke toneelgroep.

Uit deze toneelgroep is op 16 mei 2012 een toneelvereniging gegroeid die nu de naam "Samen op de Planken" of kortweg SoP draagt. Het toenmalige bestuur bestond uit 4 bestuursleden die al snel een uitbreiding kende tot 8 personen. Het is de bedoeling om een toneelgroep op te richten die los van het BC Spermalie functioneert en die inclusief wil werken.

In eerste instantie werd in samenwerking met het BC Spermalie gewerkt aan nieuwe toneelvoorstellingen, wat tot op heden nog steeds gebeurt. Daarnaast heeft SoP er zijn eerste toneelvoorstelling als zelfstandige toneelgroep op zitten. "De erfenis van Tante Kaat" mocht de spits afbijten. We hopen in de toekomst nog meer producties (samen) op de planken te kunnen brengen al dan niet in samenwerking met BC Spermalie.

 


Schakel over naar de desktop lay-outNaar mobiele site
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech